В Раду внесли постанову про призначення голови Антимонопольного комітету

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Раду внесли постанову про призначення голови Антимонопольного комітету

Чузавков Сергій / УНІАН

У Верховній Раді зареєстрували постанову про призначення голови Антимонопольного комітету.

Народним депутатам пропонують позбавити нинішню очільницю відомства Ольгу Піщанську статусу «виконувача обовʼязків», призначивши її головою АМКУ на постійній основі. Ініціатором проєкту постанови є нардеп від «Слуги народу», голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Зазначається, що комітет на засіданні 15 липня розглянув подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про призначення Піщанської на посаду голови цього відомства. Депутати ухвалили рішення рекомендувати Раді призначити її на посаду.

Хто така Піщанська?

Піщанську призначили на посаду першого заступника голови Антимонопольного комітету 2 вересня 2019 року. До цього з грудня 2017 по серпень 2019 року вона обіймала посаду комерційного директора ТОВ «СТЕМ Інжиніринг». Із грудня 2016 року по серпень 2019 року Піщанська також працювала директором ТОВ «Закупівельні рішення».

У 1997 році Ольга Піщанська закінчила Криворізький технічний університет за спеціальністю «промислове та цивільне будівництво», а у 2001 році отримала ступінь магістра економіки підприємництва в Київському національному економічному університеті. Зараз вона є студенткою Единбурзької бізнес-школи (Heriot-Watt University) за програмою MBA.