Пересадили за столик, а там — гроші. Дружина фігуранта справи про «плівки Єрмака» вважає його затримання провокацією СБУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Пересадили за столик, а там — гроші. Дружина фігуранта справи про «плівки Єрмака» вважає його затримання провокацією СБУ

Юлія Вебер / «Бабель»

Дружина ймовірного автора «плівок Єрмака» Дмитра Штанька назвала спланованою провокацією затримання її чоловіка.

Про це вона розповіла в інтервʼю «Бабелю».

«Був дуже цікавий момент: коли вони прийшли в кафе, їх посадили за один столик, але потім офіціанти чомусь пересадили їх за інший, і саме за цим, другим столиком і знайшли гроші», — розповіла Людмила Белевцова.

За її словами, представники СБУ зʼявилися, коли Штанько разом з іншими затриманими виходив з кафе. «Грошей у Діми не було, він взагалі їх не бачив і до рук не брав — він не знав про них. Сбушники повернули їх за столик, сказали, що обшук, і нібито знайшли гроші — це була підстава», — розповіла вона.

На користь того, що це — провокація, за словами Белевцової, свідчить і те, що працівники СБУ приїхали на місце з уже підготовленими протоколами, в яких були переписані усі купюри ($100 тисяч були в купюрах по $100).

  • 29 березня депутат від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив у Facebook відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади. На відео з прихованої камери Денис Єрмак говорить про те, як просуваються «потрібні» законопроєкти у Верховній Раді, посади в Київській митниці та компанії «Укрзалізниця». На одному з відео брат голови ОП начебто проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче керувати компанією «Укрзалізниця». На іншому відео чоловік розповідає, що у нього є «хороша дівчинка, яка хоче очолити Національний комплекс «Експоцентр України».
  • Фігуранти справи про плівки Дениса Єрмака — Дмитро Штанько і Сергій Шумський — звинуватили Андрія Єрмака в корупції та заявили, що він отримував гроші від людей, які сподівалися обійняти державні посади. Обидва Єрмаки звинувачення заперечують.
  • Розслідування щодо плівок почало НАБУ — туди звернулися Лерос, Штанько і Шумський. Також розслідування були в ДБР і СБУ. Пізніше з НАБУ матеріали передали до Нацполіції, а звідти — до СБУ.
  • Адвокати Лероса вимагають повернути справу «плівок Єрмака» до НАБУ.