Стримінговий сервіс Spotify запускається в Україні з 15 липня

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Стримінговий сервіс Spotify запускається в Україні з 15 липня

Charles Deluvio / Unsplash

Стримінговий сервіс Spotify з середи, 15 липня, запускається в Україні та ще у 12 країнах. Про це повідомляє пресслужба сервісу, передає НВ.

«Запуск сервісу дозволить більш ніж 250 мільйонам музичних фанатів відкрити для себе музику виконавців з усього світу в Spotify, а локальним виконавцям — розширити аудиторію шанувальників з інших країн», — заявив керуючий директор Spotify в Центральній Європі Майкл Краузе.

Spotify також опублікував оновлену політику користування, в якій серед країн є Україна. Нові правила почнуть діяти 15 липня, відповідно, завтра офіційно запуститься і сам сервіс.

Україна згадується у правилах двічі. Перший раз — у таблиці вікових обмежень, де повідомляють, що користувачі можуть отримати доступ до контенту після досягнення 18 років або вже з 14 років, але якщо є дозвіл від батьків.

Крім того, Україну згадують у списку юрисдикцій. Це означає, що вирішення будь-яких претензій або суперечок, що виникають у звʼязку з правилами користування, Україна відстоюватиме у шведському законодавчому полі.

Це означає, що сервіс буде працювати в Україні. Поки що скачати додаток можна тільки на iOS, версія для Android недоступна. Перший місяць можна користуватися Spotify безкоштовно, потім починають діяти такі тарифи:

  • індивідуальна місячна передплата — $4,99/місяць;
  • підписка для двох — $6,49/місяць;
  • сімейна передплата — $7,99/місяць;
  • студентська передплата — $2,49/місяць.

Spotify — найбільший стримінговий сервіс у світі. Зараз він працює у понад 70 країнах і контролює третину всієї виручки і платних підписників на ринку потокових музичних сервісів.