У США вперше за 17 років на федеральному рівні стратили злочинця

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США вперше за 17 років на федеральному рівні стратили злочинця

Damir Spanic / Unsplash

У США вперше за 17 років відбулась перша страта на федеральному рівні. Про це повідомляє CNN.

Даніелю Льюїсу Лі зробили смертельну інʼєкцію. Його засудили за вбивство у 1996 році торговця зброєю Вільяма Мюллера, а також його дружини та доньки. Його останніми словами були: «Я цього не робив. Я зробив багато помилок у своєму житті, але я не вбивця. Ви вбиваєте невинну людину».

Адвокат Лі заявила: «Соромно, що уряд вважав за доцільне провести покарання під час пандемії. Також соромно, що смертну кару здійснили вночі, поспіхом, поки країна спала. Сподіваюсь, що після пробудження країна буде так само обурена, як і я».

Ерлін Петерсон — доньку, зятя та онуку якої спочатку катували, потім вбили та викинули в озеро — виступала проти страти вбивці. Жінка заявляла, що вона не хотіла, щоб це зробили від їхнього імені.

Перед цим федеральний суд у США призупинив процес страти через наявність певних «невирішених правових питань» з боку Міністерства юстиції, але Верховний суд поновив.

  • У США призначили першу за 17 років страту на федеральному рівні. Згодом суд заборонив проводити страту злочинця, оскільки його родина хоче бути присутня під час цього процесу, але влада не дозволяє через пандемію коронавірусу.
  • Нігерійський суд уперше через Zoom засудив людину до смертної кари. Правозахисники розкритикували це рішення.