Десятки жінок звинуватили студентів престижного британського університету в сексуальному насильстві

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Десятки жінок звинуватили студентів престижного британського університету в сексуальному насильстві

Carol Walker / Geograph.org.uk

Десятки жінок написали анонімні звинувачення про те, що вони піддавалися насильству з боку суперечливого університетського братства в Університеті Сент-Ендрюса.

Про це пише CNN.

На сторінці в Instagram, яка називається «Ті, що вижили у Сент-Ендрюсі», опублікували понад 20 звинувачень у сексуальному і фізичному насильстві. Більшість звинувачень спрямовані в бік студентської організації «Альфа Епсилон Пі», яка вже стикалася з кількома звинуваченнями в сексуальних домаганнях і поліцейськими розслідуваннями у Сполучених Штатах.

CNN пише, що частина постів, які конкретно звинувачують братство, видалили з Instagram-акаунта «Тих, що вижили у Сент-Ендрюсі», а представники «Альфа Епсилон Пі» заявили, що «не мають ніякого відношення» до цього.

Філія організації в Університеті Сент-Ендрюса після звинувачень тимчасово відсторонила декількох учасників спільноти. У понеділок представник «Альфа Епсилон Пі» заявив, що звернувся до власників сторінки Instagram і запропонував свою допомогу тим, хто опублікував звинувачення. Зокрема, він пропонує консультації та допомогу з поданням скарг в університет або поліцію.

  • Університет Сент-Ендрюса — найстаріший університет в Шотландії і третій за часом заснування у Великій Британії та всьому англомовному світі. Його визнають одним з кращих у Великій Британії. Видання The Times і рейтингове агентство The Complete University Guide помістили університет на третє місце в рейтингах Good University Guide 2020 і University League Tables 2021 відповідно. У свій час його відвідували принц Вільям і Кетрін, герцогиня Кембриджська.