«Не темники, а узагальнюючі речі». У «Слузі народу» дали пояснення розсилці тез депутатам

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Не темники, а узагальнюючі речі». У «Слузі народу» дали пояснення розсилці тез депутатам

Кузьмін Олександр / УНІАН

Заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук пояснила, чому їхнім депутатам розсилають тези для коментування. Зокрема, такі, за даними ЗМІ, розіслали перед річницею монобільшості — депутатам радять, як коментувати рік роботи у парламенті.

Про це Кравчук розповіла у коментарі «Радіо Свобода».

«Це не темники. Це саме меседжі, аналітика. Фракція має право розсилати будь-які документи своїм депутатам, щоб вони мали цю аналітику, якісь узагальнюючі підсумкові речі. Я навіть тішусь з цього [публікації тез у ЗМІ], що більше людей можуть ці меседжі прочитати», — сказала Кравчук.

Вона наголошує, що такі тези потрібні через приналежність членів фракції до різних комітетів. «Наприклад, у фінансовому комітеті було ухвалено за увесь цей період, за сесію, мабуть, 60 або 70 законів. Я фізично не можу пам’ятати всі їхні номери, плюси і мінуси, що змінилося [Кравчук входить до гуманітарного комітету]. Тому це певні узагальнюючі речі, які варто мати просто під рукою», — каже Кравчук.

13 липня у ЗМІ поширили документ під назвою «Рекомендації народним депутатам для спілкування з виборцями в ході звітування за перший рік роботи в парламенті».

Але це не вперше, коли нардепам «Слуги народу» готують тези для спілкування зі ЗМІ та електоратом.

Раніше «Бабель» вже публікував тези, якими аналітичний та медійний відділи фракції «Слуга народу» радили депутатам коментувати відставку голови Нацбанку Якова Смолія. У документі наводили основні аргументи противників відставки глави НБУ і можливі відповіді на них.