Суд скасував постанову СБУ про закриття справи стосовно Портнова про погрози прокурору

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Шевченківський райсуд Києва скасував постанову Служби безпеки про закриття кримінального провадження щодо погроз, які ексзаступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов міг відправляти прокурору Олександру Божку.

Про це повідомив адвокат Божка Роман Маселко.

«Спасибі судді за справедливе і законне рішення, незважаючи на існуючий вплив Портнова на цей суд», — написав адвокат, опублікувавши скриншоти повідомлень Портнова, які він ймовірно слав прокурору в 2019 році.

Прокурор управління спецрозслідувань Олександр Божко з 2015 року розслідував справи, у яких фігурував Портнов. У грудні 2019 року він поскаржився у Раду прокурорів на втручання Портнова. Навесні цього ж року Божко звернувся у Держбюро розслідувань через погрози. У квітні 2020 року слідчий СБУ закрив кримінальне провадження, оскільки не знайшов складу злочину.

  • У листопаді 2019 року журналісти «Слідство.Інфо» повідомили, що Портнов із 2017 року погрожує прокурорам, які розслідують кримінальні провадження, де він фігурує. Погрози з номера Портнова отримували Божко, колишній глава Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк і ще один працівник прокуратури.