Бойовики «ДНР» відновили пропуск громадян через КПВВ «Новотроїцьке»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Бойовики «ДНР» відновили пропуск громадян через КПВВ «Новотроїцьке»

Державна прикордонна служба України

Бойовики «ДНР» відновили пропуск громадян через контрольний пункт «Новотроїцьке».

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

«Станом на 12:00 на цьому напрямку через КПВВ «Новотроїцьке» в бік тимчасово окупованої території України прикордонники оформили близько 100 осіб і 7 транспортних засобів. З боку тимчасово окупованої території на вʼїзд до контрольованої території прибули 38 осіб і 8 автомобілів», — повідомили прикордонники. Пункт пропуску «Мар’їнка» досі блокують бойовики.

Зазначається, що прикордонники разом із правозахисниками розʼяснюють громадянам ризики перетину лінії розмежування, попереджають, що їх можуть не пропустити з боку окупантів. Також наголошують, що в разі відмови в перетині залишатися в сірій зоні небезпечно через можливі обстріли бойовиків, тому варто негайно повертатися на контрольовану територію України.

Прикордонники нагадують, що всі громадяни, які прибувають з тимчасово окупованої території, зобов’язані пройти двотижневу самоізоляцію, встановивши мобільний додаток «Дій вдома» або, за їхньої згоди, двотижневу обсервацію. Від обов’язкової самоізоляції звільняються особи, які перетинають лінію розмежування для здачі Зовнішнього незалежного оцінювання.

  • 30 червня стало відомо, що бойовики «ДНР» знову закрили пункти пропуску на Донбасі, наразі працює лише один КПВВ — у Станиці Луганській.
  • Учасники переговорів Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підтримали пропозицію відкрити два нові пункти пропуску в Луганській області.