ОБСЄ виявила на окупованій частині Луганщини 11 танків та гаубицю, які порушують лінію відведення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ОБСЄ виявила на окупованій частині Луганщини 11 танків та гаубицю, які порушують лінію відведення

Фото УНІАН

Спостерігачі ОБСЄ виявили біля лінії зіткнення скупчення військової техніки з боку бойовиків.

Про це повідомляє пресслужба штабу Операції обʼєднаних сил з посиланням на звіт ОБСЄ.

Під час спостережного польоту безпілотник представників місії зафіксував поблизу непідконтрольного Україні селища Лутугине Луганської області одинадцять танків Т-64, а також 152 міліметрову самохідну гаубицю 2С5 «Гіацинт С».

Крім того, окупанти продовжують нарощувати мінні поля в прямій близькості до ділянки розведення сил та засобів «Петрівське». Також, як повідомляє місія, для приховування озброєння та військової техніки бойовики зривають заплановані спостережні польоти місії, обстрілюючи зі стрілецької зброї безпілотні літальні апарати спостерігачів ОБСЄ.

Українська сторона у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) заявила, що бойовики відверто ігнорують взяті на себе зобов’язання в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи.

«Своїми діями вони підтверджують прагнення до подальшого загострення міжнародного збройного конфлікту та наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах», — додали у повідомленні.