Кількість областей, які не готові до послаблення карантину, зменшилася до шести

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кількість областей, які не готові до послаблення карантину, зменшилася до шести

Кількість областей в Україні, які не відповідають вимогам Міністерства охорони здоровʼя та не готові до послаблення карантину, зменшилася до шести.

Про це свідчать дані МОЗ станом на 11 липня.

Зокрема, до послаблення карантину не готові Волинська, Донецька, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська та Чернігівська області.

Міністерство охорони здоров'я України

Напередодні у список входила Харківська область, але станом на 11 липня епідситуація в області відповідає визначеним МОЗ критеріям.

Проте, міськрада Харкова наголошувала на погіршенні ситуації з коронавірусом — з 2 до 8 липня в Харкові на коронавірус захворіла 271 людина, що становить 87,4% від загальної кількості зафіксованих випадків у регіоні. Тому роботу розважальних закладів вирішили обмежити, але відкрили кінотеатри.

Із 22 червня в Україні за новою методикою визначають регіони, де потрібне посилення карантину. Рішення про посилення чи послаблення обмежувальних заходів і надалі ухвалюватимуть регіональні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Регіоном зі значним поширенням коронавірусу вважається той, де наявна одна з ознак:

  • завантаженість ліжок становить понад 50%;
  • середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань менша ніж 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 — понад 11%;
  • показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 — понад 8 випадків (раніше було від 12 випадків) на 100 тисяч населення.

Через зростання кількості нових хворих адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня.