Через глобальне потепління в Арктиці бейбі-бум серед павуків-вовків

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Через глобальне потепління в Арктиці бейбі-бум серед павуків-вовків

Raphaël Poupon / Wikipedia

Дослідники з Данії, США та Канади заявили, що павуки-вовки переживають бейбі-бум через зміни клімату в Арктиці. Про це повідомляє CNet.

Науковці на дослідницькій станції в Гренландії 19 років спостерігали за популяціями павуків-вовків у цьому районі і помітили, що через підвищення температури павуки-вовки не тільки відкладають яйця два рази на рік, але і висиджують більшу кількість яєць у другій «партії».

Також через глобальне потепління збільшуються у розмірі самки павуків цього виду.

Павуки-вовки не роблять павутину, а полюють на здобич на землі. В основному вони харчуються наземними комахами та іншими павуками. Науковці кажуть, що новонароджені павучки можуть страждати від голоду — через збільшення їхньої чисельності зменшується кількість комах, якими вони харчуються.

У 2018 році дослідники з Вашингтонського університету в Сент-Луїсі виявили, що під час «спеки» в Арктиці павуки-вовки зʼїли меншу кількість комах. Замість цього вони надавали перевагу іншим павукам. Також відомо, що вони можуть зʼїдати один одного.

  • Хомʼяків внесли до списку тварин, які можуть зникнути.
  • В італійських Альпах все частіше з’являється «кавуновий сніг» внаслідок розмноження водоростей. Науковці вважають стрімке поширення водоростей загрозою льодовикам.