На одній з баз відпочинку на Херсонщині виявили коронавірус. У цей час там перебували 165 осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

На одній з баз відпочинку у Херсонській області виявили коронавірус.

Про це у Facebook повідомив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

«Сьогодні на одній із баз відпочинку в селі Стрілкове, що у Генічеському районі, зафіксовано перший випадок захворювання на COVID-19. Це чоловік 26 років», — повідомив голова ОДА.

Він розповів, що хворого виявили за результатами планового ПЛР-тестування обслуговуючого персоналу закладів, які приймають відпочивальників у курортних районах області. Наразі хворого госпіталізували до обласної інфекційної лікарні, симптомів наявності коронавірусу у нього немає, стан задовільний.

На момент виявлення інфікованого, на базі відпочинку перебувало 165 осіб. Всі вони знаходяться на самоізоляції у закладі під постійним медико-санітарним наглядом. Зараз медпрацівники беруть у них аналізи для проведення ПЛР-дослідження.

  • В Україні за минулу добу (9 липня) зафіксували 819 нових хворих на коронавірус, що на 9 осіб більше ніж добою раніше.
  • Раніше повідомлялося, що в Одесу й на курорти області почали зʼїжджатися багато людей, деякі заклади нехтують протиепідемічними заходами, а люди не дотримуються карантинних обмежень. Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявляв, що це може призвести до зростання кількості хворих на коронавірус, через що МОЗ наполягатиме на закритті курортів.