МОЗ розробляє «правила і алгоритми» для навчання з 1 вересня. Їх оголосять упродовж 10 днів

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
МОЗ розробляє «правила і алгоритми» для навчання з 1 вересня. Їх оголосять упродовж 10 днів

Alexis Brown / Unsplash

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розказав, що МОЗ спільно з Міністерством освіти і науки розробляє правила й алгоритми, як відбуватиметься освітній процес у новому навчальному році.

Про це він повідомив на брифінгу 10 липня.

«Ми хочемо, щоб наші діти повернулися до звичайного режиму навчання. Але COVID-19 вносить свої корективи, тому ми зараз в умовах адаптивного карантину розробляємо механізми та правила, в який спосіб наші діти будуть навчатися, за яких умов вони можуть навчатися в звичайному режимі, за яких умов вони будуть навчатися в дистанційному режимі та як ми можемо поєднати ці два способи. Разом із МОН ми розробляємо відповідні правила й алгоритми», — сказав Максим Степанов.

За словами очільника МОЗ, правила пропишуть протягом тижня — 10 днів, і тоді про них повідомлять громадськості.

  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці до кінця карантину навчання у школах буде дистанційним.
  • Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що потрібно вже готуватися до дистанційного навчання у школах восени. За його словами, існує ймовірність того, що з вересня у школах продовжиться дистанційне навчання. А тому вже сьогодні потрібно готуватися до нього та шукати технічні можливості.
  • В. о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що відомство розробляє запасні варіанти навчання з 1 вересня на випадок погіршення епідемічної ситуації. Зокрема, у відомстві розглядають варіант змішаної форми навчання для школярів із 1 вересня — частково офлайн, частково онлайн або відвідування школи позмінно.
  • У Кабінеті міністрів поки немає рішення, чи з 1 вересня учні підуть до школи, чи залишаться на дистанційному навчанні.
  • Наприкінці травня на сайті президента Володимира Зеленського зʼявилася петиція щодо заборони дистанційної освіти в усіх навчальних закладах. Петиція зібрала необхідні 25 тисяч голосів.