УЄФА дозволила «Шахтарю» зіграти матч Ліги Європи в Україні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
УЄФА дозволила «Шахтарю» зіграти матч Ліги Європи в Україні

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) дозволила донецькому «Шахтарю» зіграти матч 1/8 фіналу Ліги Європи проти німецького «Вольфсбурга» в Україні.

Про це повідомляє пресслужба УЄФА.

«Враховуючи поточні обставини, зокрема той факт, що всі клуби, які прийматимуть суперників у відповідних зустрічах 1/8 фіналу, наразі проводять матчі своїх національних ліг на домашніх стадіонах, а для клубів, які повинні зіграти на виїзді, немає обмежень щодо подорожей, Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про те, що останні матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА пройдуть на полях приймаючих команд», — сказано в повідомленні.

При цьому в парах «Інтернаціонале» — «Хетафе» і «Севілья» — «Рома», де перший матч перенесли, переможець визначиться в одній грі в Німеччині. УЄФА продовжить стежити за ситуацією і залишає за собою право перенести будь-які матчі в міста, які прийматимуть фінальні стадії відповідних турнірів.

Перший матч між «Вольфсбургом» і «Шахтарем» відбувся 12 березня в Німеччині. Тоді перемогу з рахунком 2:1 святкувала донецька команда.

  • Раніше УЄФА ухвалила рішення завершити футбольний сезон в серпні.
  • Змагання Ліги Європи відновляться 5Ч6 серпня, коли зіграють матчі 1/8 фіналу. 10—11 серпня зіграють чвертьфінали, 16—17 серпня — півфінали. Фінальний матч запланований на 21 серпня.