Міністр Степанов: Через коронавірус рівень вакцинації знизився на 30-40%

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністр Степанов: Через коронавірус рівень вакцинації знизився на 30-40%

Charles Deluvio / Unsplash

Через коронавірус в Україні знизився рівень вакцинації, особливо серед дітей. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов.

«Рівень щеплення такою вакциною як КПК [кір, паротит, краснуха] знизився на 30-40%, якщо порівнювати з минулим роком. Більш того, Європейська регіональна комісія, яка проводила відповідний моніторинг, віднесла Україну до країн з високим ризиком розповсюдження цієї епідемії, якщо вона буде», — заявив Степанов.

За його словами, станом на травень лише 30% дітей першого року життя отримали всі три дози вакцини для профілактики поліомієліту. Степанов заявив, що попередньо рівень імунізації у червні дещо виріс, але все ще залишається недостатнім.

Міністр додав, що наразі лікарні забезпечені вакцинами в повному обсязі.

Колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун у Twitter повідомила, що рік тому рівень вакцинації проти кору серед дітей становив 91%.

«Це був результат тривалої та системної роботи, починаючи з 2016 року, коли це було 44%. Сьогодні МОЗ заявило, що рівень вакцинації в порівнянні з 2019 роком знизився на 30-40%», — додала вона.

  • Станом на 9 липня в Україні зафіксовано 51 224 хворих на коронавірус, з них 1 327 померли, 23 784 одужали. Зараз хворіють 26 113 українців.