Порошенко вимагає створити слідчу комісію через тиск на співробітника ДБР та можливі фальсифікації у Венедіктової

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

П’ятий президент Петро Порошенко вимагає створити тимчасову слідчу комісію у Верховній Раді через можливі фальсифікації у Офісу генпрокурора та за свідченнями керівника слідчої групи з Держбюро розслідувань Олега Корецького.

Про це Порошенко написав у Twitter.

«Прошу створити тимчасову слідчу комісію у ВР за фактами фальсифікацій у Генпрокуратурі, політичного тиску, що доводиться записами Труби, і свідченнями Корецького», — заявив він.

Також Порошенко вимагає допитати у суді як свідка слідчого Корецького.

«Вимагаю у суду допитати свідка Корецького щодо злочинів і фальсифікації справи, щодо політичного тиску пана Бабікова у справі призначення заступника голови розвідки, каналу «Прямий», «Ленінської кузні», Томосу, Мінських угод, Керченської протоки, обороноздатності, коаліції у Раді», — наголосив п’ятий президент.

  • Державне бюро розслідувань закрило одну із справ проти п’ятого президента Петра Порошенка щодо можливої несплати податків під час продажу заводу «Кузня на Рибальському».
  • Корецький, який є начальником 3-го відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, заявив, що на нього чинився тиск. Він розповів, що ще низка справ проти Порошенка мають бути закриті, оскільки там відсутній склад злочину. Він вважає і справу про призначення Сергія Семочка також безперспективною.
  • Прокурори повідомили про завершення розслідування справи проти Порошенка через призначення ним першого заступника СЗР Сергія Семочка.