«Слуга народу» ініціює позачергове засідання Ради. Хочуть розглянути «зелену» енергетику та держпідтримку «Артеку»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Слуга народу» ініціює позачергове засідання Ради. Хочуть розглянути «зелену» енергетику та держпідтримку «Артеку»

Гонтар Володимир / УНІАН

Депутати партії «Слуга народу» почали збирати підписи для проведення позачергового засідання Верховної Ради. Про це повідомила заступниця глави фракції Євгенія Кравчук у Facebook.

Засідання планують провести у вівторок, 14 липня.

На порядку денному шість законопроєктів:

  • Законопроект №3658 — про «зелену» енергетику. «Скорочуємо термін розгляду до другого читання», — зазначила Кравчук.
  • Законопроект №3615 про роздрібну торгівлю ліками. Він допоможе регулювати продаж медикаментів онлайн, захистить покупців від фальсифікату та шахраїв, а також знизить ціни на медзасоби.
  • Законопроект №3781 про державну підтримку дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія» — дозволить покрити їхні витрати у період вимушеного простою через карантин.
  • Законопроект №2013 — про підвищення стипендії та щорічну допомогу дітям-сиротам.
  • Законопроект №2524 полегшить роботу ФОПів — має покращитись робота е-кабінету платника податків, а підприємці зможуть самі обирати, як вести податковий облік — в електронному форматі чи на папері.
  • Законопроект №3550. «Він створить можливості для ефективної роботи вкрай важливих закладів фізичної культури і спорту, від яких залежить здоров’я українців в цілому», — пояснила Кравчук.

Нагадаємо, що Рада почала розгляд законопроєкту про легалізацію азартних ігор — нардепи подали 3 500 поправок. Законопроєкт розглядають у другому читанні.

  • Президент Володимир Зеленський у серпні 2019 року заявив, що хоче частково легалізувати в Україні азартні ігри. За його словами, це буде корисно для розвитку туристичного бізнесу.
  • За даними соцопитування, 56% опитаних повністю не підтримують легалізацію грального бізнесу в Україні, лише 18% підтримують. Вже у грудні Кабмін заборонив гральний бізнес, замаскований під лотереї.