У США мусульманка буде судитись з кавʼярнею через напис «ІДІЛ» на чашці замість імені

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США мусульманка буде судитись з кавʼярнею через напис «ІДІЛ» на чашці замість імені

У штаті Міннесота 19-річна мусульманка Айша подала позов проти мережі магазинів Target Starbucks — на чашці з напоєм написали не її імʼя, а «ІДІЛ». Про це повідомляє CNN.

Позов стосується захисту честі та гідності та дискримінації за релігією.

Айша сказала, що повторила бариста повільно своє імʼя кілька разів. «Немає абсолютно ніякого способу, яким вона могла б почути це як «ІДІЛ». Айша не невідоме імʼя, і ​​я повторила його багато разів», — пояснила дівчина.

Дівчина заявила, що відчула себе «особливою» через свої релігійні переконання після того, як побачила напис ІДІЛ на чашці. Айша сказала, що ця абревіатура руйнує репутацію мусульман у всьому світі.

Сама ж бариста стверджує, що вона неправильно почула імʼя дівчини. Айша після інциденту покликала керівника закладу, який зробив їй новий напій та подарував карту Starbucks на $25. Також керівник запевнив дівчину, що помилки іноді трапляються з іменами клієнтів.

Айша сказала, що вона негайно подала офіційну скаргу в Target, але досі не отримала відповіді.

Проте в електронному листі для CNN представник Target сказав, що роздрібний продавець хоче, щоб «усі, хто робить покупки у нас, відчували себе бажаними, цінними і шанованими, і ми строго забороняємо дискримінацію і переслідування в будь-якій формі. Ми дуже жалкуємо про цей інцидент. У магазині одразу ж вибачились перед нею».