Президент Бразилії Болсонару заявив, що заразився коронавірусом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Президент Бразилії Болсонару заявив, що заразився коронавірусом

Wikimedia Commons

Президент Бразилії Жаїр Болсонару, який називав коронавірус «маленьким грипом», отримав позитивний результат тесту на COVID-19. Про це він заявив у коментарі виданню Globo.

Президент почувається добре, скасував майбутні поїздки та приймає гідроксихлорохін і азитроміцин.

Перед цим він скаржився на температуру і пішов здавати аналізи в понеділок. Йому зробили рентген легенів і не виявили слідів хвороби. Болсонару почувається нормально, але ходить у масці.

Протягом останніх вихідних Болсонару брав участь у кількох подіях і контактував з послом США під час святкування 4 липня, на якому ніхто не носив маску. На зустрічі з послом були присутні також п’ятеро міністрів уряду Бразилії та син президента. Наразі у посла США немає симптомів, проте він теж зробить тест.

Бразилія — друга у світі країна за поширеністю коронавірусу. У ній нараховується понад півтора мільйона випадків зараження, більше 65 тисяч хворих померли.

  • У травні Болсонару, який заперечував загрозу коронавірусу навіть тоді, коли інфекція спалахнула у Бразилії, позував для фото разом з іншими людьми, нехтуючи правилами соціальної дистанції, а також тримав дітей протестувальників, що є грубим порушенням антикоронавірусних заходів безпеки.