Бразилія на четвертому місці за кількістю хворих на коронавірус. Президент Болсонару влаштував віджимання проти карантину

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Бразилія на четвертому місці за кількістю хворих на коронавірус. Президент Болсонару влаштував віджимання проти карантину

Wikimedia Commons

У той час як медична система Бразилії балансує на межі колапсу від понад 240 тисяч хворих на коронавірус, а кількість померлих сягнула 16 тисяч, президент країни Жаїр Болсонару долучився до чергової акції протесту проти карантину.

Про це повідомляє CNN.

Популіст Болсонару, який заперечував загрозу коронавірусу навіть тоді, коли інфекція спалахнула у Бразилії, позував на протесті для фото разом з іншими людьми, нехтуючи правилами соціальної дистанції, але в масці. Він також тримав дітей протестувальників, що є в Бразилії грубим порушенням антикоронавірусних заходів безпеки.

«Найбільше народ хоче свободи, він хоче демократії, він хоче поваги», — сказав Болсонару.

Після акції президент разом з групою людей у військовій формі ліг на підлогу і почав віджиматися. Чоловіки, які назвалися десантниками, вигукували: «Болсонару — це ми!»

Раніше Болсонару називав коронавірус «невеличким грипом». Поява президента на таких заходах стала регулярним явищем.

Бразилія обігнала Іспанію та Італію і посідає четверте місце у світі за кількістю хворих. Щодня цей показник у країні тільки зростає. Зараз він становить 241 080 випадків.

За останні кілька тижнів у Бразилії змінилися двоє міністрів охорони здоров’я.

  • 20 квітня президент Бразилії Жаїр Болсонару взяв участь в акції протесту в столиці Бразиліа, яка була організована проти рішення парламенту про введення карантинних заходів.
  • У березні повідомлялося, що Болсонару міг заразитися коронавірусом, але ця інформація не підтвердилася. Президент відреагував на це постом у соцмережах, розмістивши своє фото з непристойним жестом.