Пожежа на Луганщині: одна людина загинула, вогонь знищив 110 будинків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Пожежа на Луганщині: одна людина загинула, вогонь знищив 110 будинків

ДСНС в Луганській області

Унаслідок лісової пожежи в Новоайдарському районі Луганської області загинула людина.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

9 осіб отримали поранення, їх госпіталізували. Крім того, вогонь знищив близько 80 дачних будинків садового кооперативу «Вовче озеро» і 30 житлових будинків у селі Смолянинове.

У гасінні пожежі беруть участь 361 рятувальник і 85 одиниць техніки. Також вогнеборці ліквідовують пожежу на території Капітанівського лісництва, поблизу села Капітанове Новоайдарського району. Площа загоряння становить близько 40 га.

Пізніше представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Донецькій та Луганській областях Павло Лисянський повідомив, що в районі Смолянинового пожежа перекинулась з лісового масиву до будинків по вулиці Піщаній.

До Новоайдарської лікарні госпіталізували 21 місцевого жителя: 15 дітей, 6 дорослих, один дорослий перебуває у важкому стані. Райдержадміністрація Новоайдарського району приготувала приміщення для евакуації жителів селищ, які опинилися в епіцентрі лісової пожежі.

Рятувальники вже другу добу гасять масштабну лісову пожежу в Новоайдарському районі Луганської області. Мешканці навколишніх населених пунктів повідомляють про величезні стовпи диму, а у двох селищах почали евакуацію через наближення до них вогню.