У США жертвами коронавірусу стали понад 130 тисяч людей, а число хворих перевищило три мільйони

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У США жертвами коронавірусу стали понад 130 тисяч людей, а число хворих перевищило три мільйони

У США з початку пандемії зафіксували 3 мільйони 41 тисячу інфікованих коронавірусом. Унаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли понад 133 тисячі людей.

Про це свідчать дані сайту Worldometers.

Reuters повідомляє, що останніми днями у країні реєструють близько 50 тисяч нових випадків інфікування на добу. Влада міста Майамі та околиць вирішила знову закривати ресторани. В окрузі, до якого входить Майамі з передмістями, проживають 2,8 мільйона людей, там зафіксували близько 48 тисяч хворих на коронавірус.

Також зростання числа хворих зафіксували у двох найбільш населених штатах — Техасі та Каліфорнії, в якій кількість госпіталізацій з діагнозом «коронавірус» в останні два тижні збільшилася на 50%.

Загалом кількість інфікованих зростає у 39 штатах. Зокрема, 16 штатів з початку липня фіксували рекордне добове зростання числа випадків захворювання.

Reuters додає, що у двох десятках штатів позитивними виявилися понад 5% тестів на коронавірус, проведених за останній тиждень. Всесвітня організація охорони здоровʼя вважає, що показник, вищий за цей поріг, є приводом для побоювань.

Вищим навчальним закладам у США доводиться корегувати плани з відновлення роботи. Гарвардський університет у понеділок повідомив, що всі заняття осіннього семестру будуть проводитися в режимі онлайн, при цьому тільки 40% студентів бакалаврату зможуть проживати в університетському містечку.