Депутати Київради закликали Зеленського припинити переслідування Порошенка, громадських активістів, волонтерів і військових

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Депутати Київради закликали Зеленського припинити переслідування Порошенка, громадських активістів, волонтерів і військових

President Of Ukraine / Flickr

Київська міська рада звернулася до президента Володимира Зеленського з вимогою припинити «переслідування» та «репресивні заходи» щодо п’ятого президента України Петра Порошенка, а також громадських лідерів, волонтерів, військовослужбовців, активістів Євромайдану.

Про це йдеться на сайті відомства.

«У тексті звернення наголошують, що «політичні переслідування, розправи над громадськими та опозиційними лідерами, активістами Євромайдану, репресивні дії силових структур, керівництво яких асоціюється з колишнім режимом Віктора Януковича, тотальне домінування в інформаційному просторі проросійського наративу — це свідчення того, що Україна вкотре опинилася перед великими політичними потрясіннями», — йдеться в повідомленні.

«Ми категорично засуджуємо спроби вибіркового правосуддя, які здійснюються щодо п’ятого Президента України Петра Порошенка», — сказав депутат Київради від «Євросолідарності» Вадим Сторожук.

«Ми не можемо дозволити руйнувати імідж України на міжнародній арені. А саме це і відбувається, коли влада вдається до політичних переслідувань опозиції та активістів», — сказала депутат Київради Наталія Маслова.

У повідомленні також зазначають, що депутати Київради закликали президента дослухатися до численних звернень міжнародних партнерів України та світової громадськості, які «вважають, що дії, спрямовані на невмотивовані і упередженні переслідування, дискредитують Україну».