З-під посольства Росії вночі комунальники демонтували білборд з СБУ, але потім повернули на місце

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві вночі комунальники демонтували бігборд з емблемою контррозвідки СБУ біля посольства Росії, але згодом повернули його на місце.

Про це повідомив очевидець демонтажу Ігор Маріо у Facebook.

Він попросив комунальників показати відповідний дозвіл на демонтаж білборда. Ті показали документи, де вказано, що комунальне підприємство «Київреклама» має намір демонтувати 103 незаконні рекламні конструкції, зокрема, бігборд біля посольства.

Проте пізніше Маріо оновив свій допис, наголосивши, що бігборд повернули на місце.

Речниця управління реклами КМДА та «Київреклами» Галина Шпак повідомила «Українській правді», що бігборд біля посольства — незаконний, тому його все одно згодом демонтують. За її словами, конструкція не має дозволу на розміщення, її немає на схемі реклами Києва. Крім того, щит встановлений на зеленій зоні.

«Був припис на його демонтаж, відповідно комунальники приїхали і демонтували. Після цих робіт, уже при звірці документів на ці конструкції і наклейки на конструкції, з’ясувалось, що є помилка — у наказі на демонтаж було невірно вказано власника цієї конструкції. Тому довелося її повернути назад. Але сьогодні випишуть новий припис на нового власника. За законом, у нього є 15 днів на те, щоб самому демонтувати бігборд. Якщо він сам цього не зробить, то щит демонтує Київреклама», — розповіла Шпак.

Напередодні Дня Росії у Харкові, Львові, Одесі та Києві перед російськими консульствами СБУ встановила бігборди з емблемою української контррозвідки. На зображенні бігбордів орел тисне двоголову гадюку.