Радника гендиректора корпорації «Роскосмос» Івана Сафронова затримали за звинуваченням у держзраді

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Радника гендиректора корпорації «Роскосмос» Івана Сафронова затримали за звинуваченням у держзраді

Ivan Safonov / Facebook

У Москві затримали радника голови «Роскосмосу» Івана Сафронова. Його звинувачують у державній зраді (ст. 275 КК РФ), пише РБК.

У самій держкорпорації підтверджують, що затримання Сафронова не повʼязано з його поточною роботою у відомстві.

«Держкорпорація «Роскосмос» всіляко сприяє слідчим органам», — додають у повідомленні.

Телеканал «Дождь» повідомляє, що за місцем проживання Сафронова відбуваються обшуки.

Видання РИА Новости з посиланням на ФСБ повідомляє, що Сафронова затримали за підозрою в роботі на одну зі спецслужб НАТО.

Інтерфакс з посиланням на свої джерела пише, що у Сафронова в «Роскосмосі» немає допуску до держтаємниці. Інший співрозмовник агентства припустив, що «швидше за все, затримання повʼязане з публікацією на тему військово-технічного співробітництва». Джерело зазначило, що понад рік тому Сафронова викликали на бесіду до ФСБ, «проте про кримінальну справу тоді не йшлося».

За однією з версій, колишнього журналіста могли затримати за статті «Коммерсанта» про постачання російських винищувачів Су-35 до Єгипту.

Іван Сафронов — колишній журналіст газет «Коммерсант» і «Ведомости». Його призначили радником генерального директора «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна у травні. На новому місці Сафронов мав займатися побудовою інформаційної політики в «Роскосмосі» і підприємствах, що входять у держкорпорацію, а також «низкою спецпрограм».

Раніше Сафронов займався розслідуваннями в «Ведомостях». Він звільнився відразу після першої зустрічі редакції з новим головним редактором Андрієм Шмаровим 25 березня.