Віцепрем’єр Резніков: Зустріч лідерів «нормандської» четвірки може відбутися вже в серпні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Віцепрем’єр і міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков заявив, що наступна зустріч лідерів «нормандського» формату — України, Франції, Німеччини та Росії — може відбутися вже в серпні.

Про це він повідомив в ефірі програми «Свобода слова», пише Інтерфакс.

«Наступна зустріч політичних лідерів чотирьох країн «нормандського» формату в Берліні, за великим рахунком, має відбутися після того, як буде зрозуміло, що виконаний «Париж» [домовленості в Парижі у грудні 2019 року]. Я впевнений, що протягом серпня така зустріч можлива», — пояснив Резніков.

Водночас він зазначив, що готуватися до такої зустрічі можна тоді, коли сторони «справді будуть рухатися назустріч».

  • 3 липня в Берліні відбулась зустріч політичних радників лідерів держав-учасниць «нормандського» формату. У складі української делегації був голова Офісу президента Андрій Єрмак і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.
  • Зустріч тривала 11 годин. Єрмак сказав, що ця зустріч на крок наблизила проведення саміту в Берліні. Росія взяла паузу для підготовки відповіді на позицію України, Франції та Німеччини.
  • Водночас представник від РФ Дмитро Козак зазначив, що не може сказати, що під час переговорів відбувся «прорив», але в деяких питаннях справді вдалося досягти певних домовленостей, зокрема щодо чіткого механізму контролю за припиненням вогню на Донбасі.