У Києві ніч проти 5 липня була найтеплішою за 140 років

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Києві ніч проти 5 липня була найтеплішою за 140 років

Pawel Janiak / Unsplash

Ніч на неділю в Києві виявилась найтеплішою, адже температура повітря не опустилася нижче плюс 20,6 градуса за Цельсієм. Про це повідомляє Центральна геофізична лабораторія.

Попередній рекорд — плюс 20,5 градуса у 1988 році — перевищено на 0,1 градуса.

Загалом з початку року в Києві встановлено 24 температурні рекорди. Зокрема, травень 2020 року в Києві став найхолоднішим з початку цього століття. Середньомісячна температура повітря в травні становила плюс 12,4 градуса, що на 2,8 градуса нижче за кліматичну норму. Найхолоднішим днем місяця було 13 травня — у столиці під ранок температура опустилася до плюс 2 градусів.

Зазначимо, що рятувальники попереджають про шторм 7 липня. У західних областях очікують грози, пориви вітру, уночі та вранці значні дощі. Удень в Одеській та Миколаївській, а також у північних і центральних областях — грози, в окремих районах сильні зливи, град і шквали.

У Київській області 7 липня вдень будуть грози, в окремих районах сильні зливи, град, шквали 17—22 м/с.

  • У західних областях України кілька днів вирувала негода. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали греблі та попідтоплювали населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській та Вінницькій областях.