Командувач ВМС спростував інформацію про призначення своїм заступником начальника 198-го навчального центру Шайволодяна

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Командувач ВМС спростував інформацію про призначення своїм заступником начальника 198-го навчального центру Шайволодяна

Шаген Шайволодян

Facebook / ВМС ЗС України

Командувач ВМС Олексій Неїжпапа спростував призначення своїм заступником начальника 198-го навчального центру, капітана першого рангу Шагена Шайволодяна, якого звинувачували у корупції.

Про це він повідомив в інтерв’ю «Думской».

«Із Шайволодяном не все гладко, але я хочу всіх заспокоїти — ніяким заступником його не призначили і не призначать. Уже є наказ міністра оборони України. Заступником командувача ВМС призначений капітан першого рангу Олексій Доскато», — розповів Неїжпапа.

За його словами, звинувачення на адресу Шайволодяна — це війна між ним та його підопічними. Наразі ж ситуацію у навчальному центрі контролюють і ДБР, і прокуратура.

Також Неїжпапа зазначив, що Шайволодян не міг би навіть претендувати на цю посаду, оскільки він не має відповідної освіти.

«У нього немає відповідної освіти і відповідного проходження служби — він не був моряком. Заступником командувача може бути людина, яка має морську освіту і морську підготовку», — пояснив він.

  • Президент Володимир Зеленський 11 червня призначив контрадмірала Олексія Неїжпапу командувачем Військово-морських сил України.
  • Як писав раніше «Бабель», заступником Неїжпапи планували призначити Шагена Шайволодяна — начальника 198-го навчального центру ВМС у Миколаєві. Його навчальний центр ВМС у Миколаєві фігурує у кримінальних провадженнях про корупцію.