У США розробляють снаряд-паралізатор. Ним можуть замінити звичайний електрошокер

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американська компанія Harkind Dynamics за підтримки Міноборони США розробляє снаряд-паралізатор, який повинен знешкоджувати людину за допомогою електронних імпульсів. Боєприпас SPECTER (Small arms Pulsed Electronic Tetanization at Extended Range) являє собою зброю зі зниженою летальністю, що може замінити звичайні електрошокери.

Про це повідомляє New Scientist.

Снаряд призначений для будь-якого дробовика 12-го калібру. Він представляє собою оболонку у вигляді кулі з обмоткою з електродіодного дроту. На кінці снаряда є невеликий парашут, який розкривається безпосередньо перед влученням в ціль і уповільнює швидкість снаряду вдвічі, що знижує імовірність травм від влучення. Уражувальним елементом виступає дріт — він вилітає у вигляді трьох дротиків і, пробивши одяг, паралізує жертву.

JIFCO

Снаряд розрахований на дальність стрільби до 100 метрів. Зараз він проходить тести в Корпусі морської піхоти США, але, ймовірно, підійде і поліцейським для боротьби зі злочинцями.

Фахівці найбільше уваги приділяють парашуту, оскільки саме він забезпечує безпеку тих, проти кого SPECTER застосовується. У разі нерозкриття є небезпека прямого влучення з нанесенням тупої травми і можливим проникненням.