День незалежності у США: за вихідні у Штатах застрелили майже 30 людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У США під час святкування Дня незалежності зафіксували хвилю насильства — за вихідні в різних містах застрелили майже 30 людей.

Про це пише «Радіо Свобода».

Уночі проти 3 липня внаслідок стрілянин у Чикаго було поранено понад 70 людей, 13 з яких померли. У Нью-Йорку було поранено 42 людини, шестеро загинули.

Також 20 поранених і трьох вбитих зафіксували в Атланті. У Клівленді — така ж кількість. У штаті Південна Кароліна сталася стрілянина в нічному клубі — двоє людей загинули, вісім отримали поранення.

Хвиля насильства привернула увагу і президента США Дональда Трампа, який закликав демократів відновити «закон і порядок» у тих містах, які вони контролюють. Зокрема, йдеться про Чикаго та Нью-Йорк.

  • За перші два місяці пандемії коронавірусу у США зафіксували близько 50 тисяч випадків зараження. Тепер стільки ж виявили за одну добу: 1 липня у країні інфікувалися 50 203 людини.
  • Президент США Дональд Трамп на честь Дня незалежності країни зібрав понад 7 тисяч своїх прихильників на урочистості біля гори Рашмор. Усе це відбувалося на тлі пандемії коронавірусу, темпи поширення якого в Штатах б’ють всі рекорди у світі.