У Ботсвані померли понад 350 слонів за два місяці. Причини невідомі

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

У Ботсвані за травень і червень виявили тіла понад 350 слонів. Точні причини смерті тварин поки не встановили.

Про це пише The Guardian.

На початку травня зоозахисники виявили 169 мертвих слонів. До середини червня їхня кількість збільшилася понад вдвічі. Загалом у регіоні виявили понад 350 мертвих слонів, причому 70% — біля лунок з водою.

Зазначають, що уряд ще не перевірив зразки, тому інформації про причини смерті тварин поки немає. Також незрозуміло, чи може це становити загрозу для здоровʼя людей. Дві основні версії — отруєння і невідомий патоген.

У Ботсвані проживає близько третини всіх африканських слонів (до 150 тисяч особин).

  • 13 червня на рейсі компанії «Міжнародні авіалінії України», який летів з Києва в Торонто, загинули 38 тварин. За даними канадських ЗМІ, температура повітря на момент завантаження перевищувала 30 градусів за Цельсієм, а тварини помітно страждали. Кілька клітин стояли одна на інший, а деякі навіть були в пластику. У тварин не було можливості вільно рухатися. Клітки стояли в нижньому відсіку літака, де погано циркулює повітря.
  • Також зазначали, що ще в столиці співробітники аеропорту й очевидці звернули увагу на велику кількість тварин і неприйнятні умови, в яких їх мали перевозити.