«Рейтинг»: Позитивна оцінка стану справ у країні за місяць впала до 22%. Це найнижчий показник за Зеленського

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Рейтинг»: Позитивна оцінка стану справ у країні за місяць впала до 22%. Це найнижчий показник за Зеленського

Мусієнко Владислав / УНІАН

22% опитаних українців оцінюють напрямок руху країни як правильний. Про це йдеться в опитуванні соціологічної групи «Рейтинг».

63% вважають, що Україна рухається у неправильному напрямку, 15% не змогли відповісти на це запитання.

«За останній місяць спостерігається падіння позитивних оцінок стану справ у країні — з 32 до 22%», — зазначили соціологи.

Зазначимо, що це найнижчий показник за період каденції Зеленського — з 20 травня 2019 року. Перед цим найнижча оцінка стану справ в Україні була за президентства Порошенка — у лютому та березні 2016 року цей показник становив 11%.

Дві третини опитаних зазначили погіршення економічного становища України за останні пів року, майже чверть вважають, що воно не змінилося, 9% — покращилося.

Діяльністю президента Володимира Зеленського задоволені 36%, не задоволені — 52%. Роботою голови Верховної Ради України Разумкова задоволені 21%, не задоволені — 51%, не змогли оцінити його роботу 28%.

Роботою парламенту і уряду задоволені значно менше: 9% позитивно оцінили діяльність Ради, 76% — негативно. 9% задоволені діяльністю уряду Шмигаля (56% — невдоволені, 36% — не змогли оцінити).

Опитування проводили 24—28 червня серед повнолітніх українців у форматі face-to-face. Вибіркова сукупність — 2 000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження — не більше 2,2%.