МОЗ: Київ і 10 областей не готові до послаблення карантину

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
МОЗ: Київ і 10 областей не готові до послаблення карантину

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Кількість областей в Україні, які не відповідають вимогам Міністерства охорони здоровʼя та не готові до послаблення карантину, зменшилась до 10. До цього таких областей було 13.

Про це свідчать дані відомства.

Київ, а також Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська та Чернівецька області не можуть скасовувати обмеження. Раніше до цього списку входили також Одеська, Київська та Луганська області.

Зазначимо, що 26 червня в Київській області посилили карантин. Там обмежили проведення масових заходів у приміщеннях і встановили максимально допустиму кількість осіб (10). Заклади громадського харчування та розважальні заклади можуть працювати тільки до 22:00 і за умови дотримання протиепідемічних правил.

Із 22 червня в Україні за новою методикою визначатимуть регіони, де потрібне посилення карантину. Рішення про посилення чи послаблення обмежувальних заходів і надалі ухвалюватимуть регіональні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Регіонам зі значним поширенням коронавірусу вважатиметься регіон, в якому наявна одна з ознак:

  • завантаженість ліжок становить понад 50%;
  • середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 — понад 11%;
  • показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 — понад 8 випадків (раніше було від 12 випадків) на 100 тис. населення.

Через зростання кількості нових хворих адаптивний карантин продовжили до 31 липня.