Стерненко: СБУ відкрила провадження проти голови Партії Шарія за виступ на мітингу в Москві

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Стерненко: СБУ відкрила провадження проти голови Партії Шарія за виступ на мітингу в Москві

Антоніна Бєлоглазова / Facebook

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо голови Партії Шарія Антоніни Бєлоглазової, яка три роки тому в Москві брала участь у святкуванні річниці захоплення Криму. Заявником виступив активіст Сергій Стерненко, підозрюваний у вбивстві внаслідок самозахисту.

Про це Стерненко повідомив у Telegram.

У документі досудового слідства, представленого Стерненком, йдеться про участь Бєлоглазової в московському мітингу у 2016 році. У своєму виступі на заході з нагоди захоплення Криму голова Партії Шарія закликала до агресії проти України.

t.me/ssternenko

«СБУ виконала рішення суду за моєю скаргою та відкрила кримінальне провадження щодо голови Партії Шарія станом на березень цього року Антоніни Бєлоглазової... Вона в Москві на мітингу «антимайдану» публічно підтримувала окупацію Криму та була не проти захоплення Києва російськими військами», — написав активіст.

Провадження відкрили в березні цього року, досі тривають слідчі дії.

Як зазначив Стерненко, попри провадження щодо Бєлоглазової з боку СБУ, одеська поліція не відкриває провадження щодо виготовлення та поширення членами Партії Шарія комуністичної символіки.