Німеччина розформувала частину елітного військового підрозділу. Це пояснили самоуправством і зв’язками з праворадикалами

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Німеччина розформувала частину елітного військового підрозділу. Це пояснили самоуправством і зв’язками з праворадикалами

Tim Rademacher / Wikipedia

У Німеччині розформували одну з рот елітного військового підрозділу, пов’язану з праворадикалами, через низку правопорушень. Рота належала до Kommando Spezialkräfte — аналога українських Сил спеціальних операцій.

Про це повідомляє CNN.

Всього у спецпідрозділі служило близько 1,4 тис. військових, які займались підготовкою до антитерористичних операцій, порятунку заручників тощо. Він був створений після об’єднання Німеччини в 1990 році. Розформуванню підлягала Друга рота спецпідрозділу.

Міністерство оборони Німеччини повідомило про частковий розпуск спецпідрозділу в зв’язку з «самоуправством» у його керівництві. Також командування розформованої роти звинуватили у «токсичній культурі лідерства».

Згідно з повідомленнями німецької преси, рішення про розпуск надійшло після «помітного нарощення кількості праворадикальних екстремістів у складі підрозділу» та серії повʼязаних із цим інцидентів. Зокрема, у травні правоохоронці знайшли вдома у одного з військових підрозділу арсенал зброї, боєприпасів та вибухівки.

Військова контррозвідка Німеччини довгий час розслідувала діяльність службовців Другої роти Kommando Spezialkräfte, яка культивувала праворадикальну ідеологію. У своєму висновку спецслужба зазначила, що подібний підрозділ не може існувати у теперішньому вигляді та має бути більш інтегрованим до Бундесверу.