Кандидатів на місцеві вибори від СН відбирають куратори регіонів. Останнє слово за Зеленським

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кандидатів на місцеві вибори (відбудуться 25 жовтня), які будуть йти від «Слуги народу», відбирають куратори регіонів — вони ж голови обласних осередків партії (чинні депутати СН). Всього партія шукає близько 50 тисяч осіб — кандидати в мери, депутати обласних, міських і селищних рад. При цьому «нових облич» має бути не більше 20%.

Про це йдеться в матеріалі «Бабеля».

Кандидатури усіх кураторів затверджував президент Володимир Зеленський, а відбирала Вища рада партії. У неї входять девʼять осіб, кожен з яких відповідає за окремий напрямок — партійне будівництво (Олександр Качура), міжнародну роботу (Вадим Галийчук), регіональний розвиток (Артем Культенко) тощо.

Голова Київської обласної організації СН, депутат Олександр Дубінський розповів, що є три головні критерії відбору кандидатів: рейтинг, соціологія, репутація. Також є портрет кандидата, але кожен куратор може коригувати його в залежності від особливостей регіону.

«У південних і східних областях соціологія (партії) нижча — працюють одні критерії, у центральних областях — вища, потрібні інші. Чим нижчий рейтинг, тим на більші компроміси доведеться йти, щоб люди потягли за собою партію і перемогли», — говорить Дубинський.

Готові списки кандидатів куратори винесуть на обласну партійну конференцію. Голосувати за них будуть на зʼїзді партії. Останнє слово буде за президентом Зеленським.