Міненерго розслідує причини обвалу на шахті у Лисичанську. Профспілка назвала загиблого і потерпілого

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство енергетики створило спеціальну комісію, яка розслідує причини обвалу на шахті «Привільнянська» у Лисичанську, що належить ПАТ «Лисичанськвугілля».

Як повідомляє пресслужба міністерства, у комісію увійшли представники Держпраці, Фонду соцстрахування, компанії «Лисичанськвугілля» та профспілки.

За даними Міненерго, під час обвалу загинув підземний електрослюсар Андрій Дреманович. Травми отримав прохідник Олександр Єфремов.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець написав у Facebook, що 47-річний Дреманович опинився під завальною частиною і не подавав ознак життя. 30-річний Єфремов не знепритомнів під час обвалу, і його змогли знайти за криками. Зараз він госпіталізований з численними травмами і переломами.

Волинець розповів, що під час аварії в шахті перебували четверо гірників. Двоє з них були у тупиковій завальній частині і не постраждали.

«Маючи запас кисню, вони оцінили ситуацію, розібрали породу у верхній завальній частині, вибралися та повідомили про обвал бійцям воєнізованого гірничорятувального загону», — написав він.

  • 12 червня понад сотня людей вийшла на протест під «адміністрацію» окупованого Антрациту в «ЛНР» із вимогою виплатити зарплати місцевим шахтарям.
  • В окупованому проросійськими бойовиками Антрациті тривав бунт шахтарів на шахті «Комсомольська» через затримку виплати зарплат. Водночас так звана «влада» закрила три міста — Антрацит, Свердловськ та Ровеньки — на карантин, оточивши їх блокпостами.