Нардеп зі «Слуги народу» записав реп. Так «по-молодіжному» вирішив пояснити новий законопроєкт

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Санченко записав відео, на якому начитує реп про суть законопроєкту «Про основні засади молодіжної політики».

Відео опублікував у Facebook.

Санченко заявив, що «молодіжний закон потребує молодіжної подачі». «Принцип, який ми в законі виллємо золотом: жодне рішення для молоді не буде без молоді», — наголосив нардеп.

Також два важливі пункти, за його словами, — це розвиток молодіжних центрів на рівні держави та створення Українського молодіжного фонду, щоб молодь могла отримувати гранти «на добрі справи».

Законопроєкт № 3718 «Про основні засади молодіжної політики» у Раді зареєстрували 23 червня, його ініціаторами стали депутати з кількох фракцій. Зокрема, проєктом закону пропонується знизити вік молоді до 29 років.

«Чинним законом встановлено широкі вікові рамки (від 14 до 35 років), що призводить до розпорошення обмежених ресурсів на вирішення питань великої кількості груп молоді різного віку. Зменшення віку молоді дозволить цілеспрямовано використовувати ресурси для молодих людей у перехідний період, протягом якого молодь найбільше потребує підтримки», — йдеться у пояснювальній записці до проєкту.

Законопроєкт спрямований на роботу із такими групами молоді: школярі від 14 до 17 років; молоді люди, які отримали освіту в закладах освіти I—IV рівнів акредитації від 18 до 24 років; та молодь, що працює, віком від 25 до 29 років.