У Франції затримали підозрюваних у викраденні картини Бенксі, присвяченої жертвам теракту в Парижі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Франції затримали підозрюваних у викраденні картини Бенксі, присвяченої жертвам теракту в Парижі

Bataclan / Twitter

У Франції поліція затримала шістьох підозрюваних у викраденні картини вуличного художника Бенксі, яку він присвятив жертвам теракту в Парижі.

Про це пише The Guardian.

Зазначається, що поліція для цього провела спецоперацію по всій країні. Двом затриманим висунули звинувачення в організації крадіжки, інших чотирьох звинувачують у переховуванні вкраденого. Усі затримані перебувають під вартою в очікуванні суду.

Картина була намальована на дверях пожежного виходу з паризького концертного залу «Батаклан» в памʼять про жертви теракту 2015 року. На ній зображена сумна чорно-біла постать у вуалі з патьоками на лиці. Її пальці напружено зминають одяг у складки на стегнах.

Як пише видання, 27 січня 2019 року злодії за допомогою інструментів вирізали картину з дверей залу і вивезли на мікроавтобусі.

  • На початку червня італійська поліція разом із французькими колегами знайшла викрадену роботу вуличного художника Бенксі.
  • 13 листопада 2015 року в результаті теракту в театрі «Батаклан» було вбито 89 осіб. Троє радикальних ісламістів з автоматичною зброєю і «поясами шахідів» увірвалися на концерт, частину людей розстріляли, а частину взяли в заручники. Під час протистояння з поліцією двом терористам вдалося підірвати себе, третього встигли застрелити правоохоронці.