У Парижі вкрали роботу Бенксі. З театру зняли двері з муралом в памʼять про жертв теракту

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
У Парижі вкрали роботу Бенксі. З театру зняли двері з муралом в памʼять про жертв теракту

Офіційний сайт Banksy

Паризький концертний зал «Батаклан», у якому в листопаді 2015 року терористи розстріляли концерт, заявив про зникнення роботи вуличного художника Бенксі, передає CNN.

Традиційно безіменна робота Бенксі була намальована на дверях пожежного виходу. З посиланням на поліцію Парижа повідомляють, що двері з картиною художника вивезли в мікроавтобусі.

На картині зображена сумна чорно-біла постать у вуалі з лицем, розмитим потьоками. Пальці постаті напружено зминають одяг у складки на стегнах.

Вважається, що цей мурал Бенксі написав у червні 2018 року саме на пожежних дверях театру в памʼять про жертв теракту 2015 року.

  • 13 листопада 2015 року в результаті теракту в театрі «Батаклан» було вбито 89 осіб. Троє радикальних ісламістів з автоматичною зброєю і «поясами шахідів» увірвалися на концерт, частину людей розстріляли, а частину взяли в заручники. Під час протистояння з поліцією двом терористам вдалося підірвати себе, третього встигли застрелити правоохоронці.
  • В кінці листопада 2018 року судові пристави конфіскували 58 картин Бенксі з галереї Strokar. Виставка повинна була проходити з 7 по 30 грудня, але виявилося, що в організатора немає прав на експонування його картин. Представники Stokar заявили, що стали «жертвами шахрайства».
  • У Британії за шестизначну суму продали графіті Бенксі, намальоване в кінці грудня 2018 року на стіні гаража в Порт-Толботі.