Шмигаль розповів, коли на заході України припиняться паводки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Шмигаль розповів, коли на заході України припиняться паводки

МВС

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що паводки на заході України припиняться «уже сьогодні-завтра».

Про це він розповів в інтерв’ю BBC.

«За ці три дні кількість опадів становить 5-12 мм і кількість води спадає. Хвиля, яка зійшла з гір пішла на рівнину, але і там ситуація на першому етапі нормалізації. Хочеться сподіватися, що буквально завтра-післязавтра ситуація нормалізується і ми приступимо до ліквідації наслідків», — зазначив Шмигаль.

Також він повідомив, що наразі майже неможливо підрахувати точну вартість усіх збитків, які нанесла негода. Це планують зробити вже найближчими тижнями.

«Розрахунків немає, ми можемо порівнювати з попередніми подібними катаклізмами, мова йшла про сотні мільйонів гривень. Сьогодні можна гадати, скільки це, але перша сума, яку ми виділили — це понад 700 млн гривень», — сказав премʼєр.

  • Уряд схвалив заходи для боротьби з наслідками негоди. Закарпаття оцінює збитки у 125 млн грн. Івано-Франківська ОДА попросила майже 600 млн грн. Президент пообіцяв, що держава не залишить у біді постраждалих, вирішить питання житла і «знайде» кілька мільярдів гривень на відновлення інфраструктури.
  • У західних областях України кілька днів вирувала негода. Через сильні дощі місцеві річки вийшли з берегів, прорвали дамби та попідтоплювали населені пункти. Найбільше від негоди постраждали три області: Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська. Також підтоплення були в Тернопільській, Львівській та Вінницькій областях.