Politico: ЄС все ж вирішив не відкривати кордони для українців з 1 липня

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Європейському союзі все ж вирішили не відкривати кордони для українців з 1 липня.

Про це пишуть Politico та The New York Times із посиланням на власні джерела.

Під час обговорень у п’ятницю дипломати ЄС начебто узгодили перелік із 20 країн, із якими Брюссель готовий відкривати кордони. Головним чинником для цього є такий самий, як в ЄС, або нижчий показник випадків зараження коронавірусом на 100 000 людей.

Також ЄС оцінюватиме тенденцію до збільшення чи зменшення нових випадків та те, як країна бореться із епідемію. Цей перелік будуть переглядати що два тижні з урахуванням нових даних.

Як пише The New York Times, з 1 липня Євросоюз готовий відкривати кордони з Алжиром, Австралією, Канадою, Грузією, Японією, Чорногорією, Марокко, Новою Зеландією, Руандою, Сербією, Південною Кореєю, Таїландом, Тунісом, Уругваєм, Андоррою, Сан-Марино, Монако та Ватиканом. Також можуть відкритися кордони з Китаєм, якщо там теж ухвалять таке рішення.

  • ЄС планує відкрити кордони з 1 липня, але пускатиме лише громадян тих країн, де епідемічний показник кращий або відповідає європейському.
  • На початку червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловлював переконання, що країни ЄС відкриють свої кордони для українців після «незначного поліпшення» ситуації з коронавірусом в Україні.