Звільнена з полону бойовиків жінка заперечує, що дякувала Медведчуку за це

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Громадянка Іспанії Євгенія Йепес Винуеза, яка родом з Донецька, заявила, що не дякувала очільнику ОПзЖ Віктору Медведчуку за своє визволення з тюрми бойовиків. Жінку тримали у неволі з 3 до 20 червня. Про це вона розповіла в коментарі «Новинам Донбасу».

Жінку затримали 3 червня представники «МГБ ДНР» після того, як вона зняла з власного балкону флаг Росії та угрупування «ДНР», що повісили туди без її дозволу комунальні служби Донецька. Вони таким чином готувалися до дня Росії. Жінка викинула прапор угрупування у смітник, а флаг РФ впав на вулицю.

Євгенію, яка багато років не була на батьківщині та приїхала у справах до рідного міста, утримували під арештом до 20 червня, погрожуючи кримінальним впровадженням за образу «державних символів».

Поки вона була в полоні, її чоловік звернувся до іспанських, українських і міжнародних органів влади, вимагаючи її визволити. Через розголос справи про її затримання згадували на засіданні ТКГ у Мінську.

20 червня Йепес оштрафували та «депортували» з території ОРДЛО на територію, підконтрольну Україні.

Після її звільнення телеканали «112», NewsOne та Zik, власником яких є однопартієць Медведчука Тарас Козак, оприлюднили новину про те, як Йепес начебто вдячна Медведчуку за своє повернення додому.

Євгенія заявила, що не дякувала і не збиралася дякувати Медведчуку, тому що це «те саме, що дякувати Путіну». За її словами, чоловік теж не контактував з Медведчуком та його політсилою, тому що він також дотримується «проєвропейських і проукраїнських поглядів». Вона додала, що історія з подяками від її імені нагадує історію з прапорами, які вішали на її балкон без її дозволу.

У Медведчука кажуть, що ні політик ні його пресслужба не робили заяв з приводу звільнення жінки.