«Усі будуть зважені, але не всі — щасливі»: Зеленський оголосив про «спецоперацію» з контролю вантажівок

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Усі будуть зважені, але не всі — щасливі»: Зеленський оголосив про «спецоперацію» з контролю вантажівок

Facebook / Офіс президента

В Україні розпочалась «спецоперація» зі зважування вантажівок. На Херсонщині вона неформально називається «Зважені та щасливі». Про це йдеться у трансляції Офісу президента.

«Ви знаєте, що проводиться спецоперація щодо вантажівок, що розбивають наші дороги, на які ми виділяємо в цьому році близько 80 мільярдів гривень. Це великі гроші для держави, такого ніколи не було. Тому в нас операція не лише на Херсонщині, операція справді по усій державі. Там також підключені Національна поліція та Служба безпеки. Я не знав назву операції, про яку сказав пан Гусєв, але хочу трохи її підкоригувати: усі водії будуть зважені, але, на жаль, не всі будуть щасливі», — сказав президент Володимир Зеленський.

Перед цим голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв повідомив, що відсьогодні в області спільно з «Укртрансбезпекою» запускають «спеціальну операцію» з робочою назвою «Зважені та щасливі» для недопущення перевантажень автомобілів на дороги.

Нагадаємо, 23 червня Зеленський повідомив, що знайшов чат далекобійників, які їдуть з перевантаженням. Президент пообіцяв, що його команда всіх знайде й «буде боляче».

У зверненні президент каже, що перевантажені фури продовжують розбивати дороги.