Новим головою наглядової ради «Укрнафти» замість Вітренка обрали Миколу Гавриленка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Новим головою наглядової ради «Укрнафти» замість Вітренка обрали Миколу Гавриленка

Нафтогаз

Члени наглядової ради акціонерного товариства «Укрнафта» обрали головою наглядової ради Миколу Гавриленка — директора з управління дивізіоном «Нафта» групи «Нафтогаз».

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 25 червня, повідомили у пресслужбі «Нафтогазу».

«Ми очікуємо, що наглядова рада зосередиться на оздоровленні «Укрнафти» та врегулюванні проблемних питань щодо спірних обсягів газу і накопиченого податкового боргу», — прокоментував голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Що відомо про Гавриленка?

Генеральний директор «Укртранснафта» Микола Гавриленко з січня 2019 року очолює дивізіон «Нафта», що об’єднує нафтотранспортні та нафтопереробні активи групи «Нафтогаз». З 10 червня 2020 року Гавриленко є представником «Нафтогазу» в наглядовій раді «Укрнафти».

  • На початку червня компанія «Нафтогаз України» відкликала Юрія Вітренка з позиції представника акціонера в наглядовій раді акціонерного товариства «Укрнафта».
  • 22 січня 2019 року Наглядова рада «Нафтогазу» затвердила новий склад правління компанії. До нього увійшли Коболєв, перший заступник Сергій Перелома, директор з юридичних питань Ярослав Теклюк, фіндиректор Петер ван Дріл і виконавчий директор з трансформації Отто Ватерландер. Повноваження гендиректора «Укртранснафти» Миколи Гавриленка та Юрія Колбушкіна, який був у складі правління з 1999 року, припинили.