У Мінську з кранів пішла вода з неприємним запахом: 800 тисячам людей заборонили її вживати, вони стоять у чергах до бюветів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Мінську почалися масштабні проблеми із водопостачанням — люди масово скаржилися на неприємний запах води з крана. Влада заборонила вживати її майже 800 тисячам людей. Загалом у Мінську проживає майже 2 мільйони людей.

Про це пише BBC.

Скаржитися на якість води з кранів мінчани почали ще уранці 24 червня. Деякі повідомляли про запах хлору, інші — аміаку. Ближче до кінця дня МОЗ Білорусі заборонив її вживати жителям двох районів Мінська.

Місцеві органи спочатку запевняли, що усі показники в нормі, але через певний час видали заборону. У магазинах попит на питну воду зріс у 15 разів, жителі майже одразу її розкупили, а вантажники супермаркетів не встигали виставляти піддони з водою.

Також у Мінську люди утворили довжелезні черги до бюветів. Влада організувала підвезення цистерн із питною водою, до яких також почали утворюватися черги.

Причину забруднення води досі шукають спеціалісти. Раніше вони розповідали, що це сталося через нагрівання води у зв’язку зі спекою. У медичних службах міста повідомили, що бригади швидкої виїжджали до 15 людей, які скаржились на погане самопочуття після вживання цієї води. Чотирьох із них госпіталізували.

  • Державне агентство водних ресурсів попередило про загрозу дефіциту води через обміління деяких річок. Останні п’ять років в Україні були маловодні, тому існує ймовірність виникнення дефіциту води в басейнах деяких річок.
  • У Донецькій області у грудні 2018 року без води залишилося майже 43 тисячі людей. Через проблеми на водогоні «Горлівка — Торецьк» діаметром 900 мм зупинилось водопостачання Горлівською фільтрувальною станцією № 2.