У МВФ назвали дві причини, чому українська економіка страждає від коронакризи більше за інші країни

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У МВФ назвали дві причини, чому українська економіка страждає від коронакризи більше за інші країни

Juanedc.com / Flickr

У Міжнародному валютному фонді назвали відсутність накопичень та обмежену підтримку з боку держави основними факторами, через які українська економіка страждає від коронавірусної кризи більше за інших.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, пише Інтерфакс.

«Є два фактори, чому український ВВП падає більше, ніж в інших країнах. Перший — в українських домогосподарств немає таких (...) грошових буферів, як в інших країнах», — зазначив він.

Люнгман пояснив, що рівень споживання в Україні дуже сильно впав і надалі знижуватиметься через відсутність накопичень.

Другим фактором стала обмежена підтримка з боку держави. За словами представника МВФ, Україна за рівнем державної підтримки економіки перебуває десь посередині, однак навіть така допомога обмежується фіскальним та податковим полем.

  • Міжнародний валютний фонд заявив, що пандемія коронавірусу завдає ширшої і глибшої шкоди економічній активності, ніж передбачалося. Згідно з оновленим прогнозом, МВФ чекає скорочення світового виробництва на 4,9% — у квітневому прогнозі цей показник становив 3,0%.
  • Міжнародний валютний фонд спрогнозував, що українська економіка зможе відновитися від коронавірусної кризи та досягти показників 2019 року аж у 2023—2024 роках.