США бʼє рекорди із захворюваності на коронавірус. За добу COVID-19 підтвердили у понад 34,7 тисячі осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

США бʼє рекорди за кількістю хворих на коронавірус за добу. За 24 червня вірус виявили у понад 34,7 тисячі людей. Це найвищий показник з кінця квітня, пише «Радіо Свобода».

Найбільші добові показники у південних та західних штатах, тоді як у Нью-Йорку та Нью-Джерсі (раніше були «гарячими точками») значний спад.

У Каліфорнії за добу виявили понад 7 тисяч хворих, у Флориді — 5 500, що на 25% більше у порівнянні з рекордом, встановленим минулого тижня. Високі показники також в Аризоні, Алабамі і Техасі — 3 056, 1 142 та 671 відповідно.

Губернатор Техасу закликав людей сидіти вдома через «масштаб спалаху», а губернатор Аризони закликав людей носити маски. У Техасі, який скасував низку обмежень на початку травня, подвоїлася кількість госпіталізованих. Губернатор вже заявив, що обмеження можуть повернути.

Невтішна статистика і по смертності. За добу (24 червня) 2 012 смертей, найбільше в Алабамі (44 жертви).

Такі дані надійшли після збільшення кількості тестів, але експерти з охорони здоровʼя стверджують, що стійке зростання протягом останніх тижнів повʼязане із послабленням обмежень у травні.

  • США тримає першість за кількістю інфікованих — хворіють 2,3 мільйона американців. Померли понад 120 тисяч людей — це найбільший показник у світі.
  • Напередодні Трамп розпорядився знизити темпи тестування на COVID-19 в США.