«Голос» пропонує заборонити плагіаторам обіймати посади в уряді та на держслужбі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Голос» пропонує заборонити плагіаторам обіймати посади в уряді та на держслужбі

Wikipedia / IS-CDTU

Заступниця голови партії «Голос» Інна Совсун зареєструвала законопроєкт, який забороняє займати посади в уряді та на держслужбі особам, у дисертаціях яких офіційно виявили плагіат.

Про це повідомляє пресслужба партії.

Також вона звернулася до Національного агентства із забезпечення якості освіти, щоб офіційно перевірили наукові роботи новопризначеного в. о. глави Міносвіти Сергія Шкарлета на плагіат.

Сам же новопризначений урядовець заявляв, що в тих чотирьох роботах, через які його звинувачують у плагіаті, жодних порушень з його боку немає. Його звинувачували у запозиченні тексту монографії з наукової статті Людмили Ладушки. Сам Шкарлет стверджує, що це вона використала текст з його старої монографії, яку він видав у лютому 2014 року.

Хто такий Шкарлет?

Випускник Київського політехнічного інституту. У 2010 році став наймолодшим в Україні ректором, очоливши Чернігівський національний технологічний університет. Того ж року Шкарлета обрали до Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Після обрання він заявляв в інтервʼю, що є прихильником Партії регіонів ще з 2004 року.

Незважаючи на це, після Революції гідності він балотувався на місцевих виборах 2015 року до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але цього разу обраний не був.

  • Посада міністра освіти залишалася вакантною з 4 березня, відколи уряд відправив у відставку Кабмін Олексія Гончарука. Ганна Новосад, яка була міністром освіти і науки в уряді Гончарука, відмовилася працювати в новому Кабміні. Дотепер обов’язки міністра освіти і науки виконувала Любомира Мандзій.