Геращенко про проблеми з реформою Нацполіції: Як знайти «чистих людей» у Кагарлику на зарплату 15 тисяч?

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Геращенко про проблеми з реформою Нацполіції: Як знайти «чистих людей» у Кагарлику на зарплату 15 тисяч?

Петро Порошенко / Flickr

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що рівень зарплат у сільській місцевості такий, «що ти не знайдеш ідеальної людини». Про це він розповів в інтерв’ю «РБК».

«Є окремі люди з вкрай низьким рівнем [розумових здібностей та правової культури]. Але рівень зарплат у сільській місцевості такий, що ти не знайдеш ідеальної людини. От як знайти в Кагарлику абсолютно чистих людей на зарплату в 15 тисяч гривень? Ми намагаємося відбирати кращих, створювати їм умови, ми не закрита система. Якщо комусь щось не подобається, будь ласка, приходьте до нас працювати», — заявив Геращенко.

Заступник міністра зазначив, що в одному з районів Київської області, «здається, у Сквирському», було пʼять слідчих, й атестаційна комісія звільнила їх усіх.

«А хто буде розслідувати злочини, де ви знайдете людей, які у Сквирському районі за ті гроші будуть робити роботу?» — додав він.

За його словами, переатестація правоохоронців була упередженою: «Я був присутній при оцінці поліцейських і бачив, як, наприклад, проходить тестування на логіку. Наприклад, трикутник, квадрат, кулька — їх треба правильно розташувати в певному порядку. Такого плану завдання. І хороші опери, які готові ловити злочинців, вони взагалі вперше такі тести бачили».